EL MISTERI DELS PORCS CANTORS


La novel·la que relata el misteri gairebé real d'uns porcs que van cantar

...els porcs els van atacar i els van matar arrecant-los la carn dels seus cossos a mossegades...

Uns porcs que canten, una dona misteriosa, un funcionari diligent, alguns empresaris preocupats, un ramader aclaparat, un animalista d'opereta, un aspirant a reporter, una jove de pits extraordinaris, un iceberg siberià, dos veterinaris desconcertats, un comercial alpinista i els seus becaris, un policia al·lèrgic a la sang, un homenet lèsbic..., i molts més personatges que podrien estar trets de la vida real. Tots ells es troben submergits en un misteri que comença amb el relat sagnant d'una vella llegenda russa sobre uns porcs assassins.
Només hi ha una novel·la que transcorri en una granja de producció porcina contemporània i es titula El misteri dels porcs cantors

Book trailer HD
http://youtu.be/aLbiBIrdD3w
O cerca en You Tube o Google "misterio cerdos cantores"

Homo depredador versus Homo consumidor

No obstant això, el motiu principal per construir una inusual trama en una explotació porcina contemporània i, a la vegada, descobrir al lector un sector altament professional, és remoure el tema de la relació entre l'home i la resta dels éssers vius.
Essencialment, a "El misteri dels porcs cantors" emergeix la idiosincràtica valoració moral que emetem segons la proximitat genètica de la víctima. Dit d'una altra manera, ¿és permissible menjar homínids? i altres mamífers?, i aus, rèptils, peixos, crustacis, insectes...? On està el límit i sota quins criteris s'estableix? Són preguntes que hauríem d'intentar contestar cadascun. No serveix dir que no mengem animals, dimensionem el concepte.
També en aquesta novel·la s'evidencia la hipocresia de l'homo depredador i l'homo consumidor. Sembla evident que, encara que intentem amagar-ho, quan tenim gana emergeix la nostra naturalesa més animal i devorem sense remordiments. I que, posats en un escenari més acomodat, per molt que exigim el benestar dels animals de producció, estem disposats a pagar el cost que això representa?
A més a més, ja que parlem de consumidors, també és preocupant la tendència, dels que tenim la sort de viure al primer món, a invertir l'escala de valors nutricionals. Per exemple, és absurd que un litre de llet pugui arribar a valer menys que un litre de refresc sintètic.
L'autor detesta el maltractament animal però vol evitar que s'ignorin certes evidències de la mà d'un complaent desconeixement

Coronel Pig

Crec que ja és hora que em presenti: Em dic Josep Coronel, però com ja fa un temps que em dedico al porc, se’m coneix per Coronel Pig. Ara no em ve a la memòria qui va ser el graciós que em va treure aquest sobrenom, però, la veritat, ja m'hi he acostumat.
I això de dedicar-me a la cria d'animals és a causa de les circumstàncies de la vida. El meu pare tenia una petita granja de la qual va viure tota la meva família durant molts anys. Recordo haver passat la meva infantesa jugant amb garrins i corrent entre parideres. Al costat del meu germà gran, hem gaudit de milers de batalles imaginàries mentre que els nostres pares treballaven omplint de pinso les menjadores a mà i cobrint a les truges amb mascles de testicles enormes. Va ser una època ben bonica on les peculiaritats de la naturalesa animal (sexe inclòs) van formar part de la nostra educació. Potser, per això, se’m va acudir fer psicologia. I la veritat, no se’m van donar malament els estudis ... (capítul 3)

Granja

La carn de porc, una font de salut

—A més, la carn de porc té gairebé tan poc colesterol com la de pollastre i, a més, una elevada taxa de proteïnes altament digestibles amb una proporció d'aminoàcids molt adequada per al nostre organisme. Alhora, aquestes proteïnes aporten ferro orgànic que estimula l'absorció del ferro mineral, tan necessari per evitar anèmies ferropèniques.
—Ara que ho dius, alguna cosa vaig veure per la tele ...
—Fins i tot, el seu consum aporta la quantitat adequada de zinc, fòsfor, sodi, potassi, vitamines C, B12 i té de 8 a 10 vegades més de tiamina o vitamina B1 que altres carns. I no parlem del porc ibèric alimentat amb gla que té una taxa d'oleic tan important que gairebé són olives amb potes"

*Imatges del web cedides per Optimal Pork Production i Albesa Ramadera

© Roger Galofré